VELUX fénycsatorna

Minden, a ház belsejében fekvő helyiségbe ajánljuk, mely a tetővel közvetlenül nem határos - tetőteres és egyszintes ház esetén is.

GARANCIA: 5 év

Szállítási határidő: 1-3 munkahét

Listaár: 90 716 Ft
Kedvezmény: 17%

Nettó ár: 59 287 Ft
Bruttó ár: 75 294 Ft

Az árak bruttó árak, tartalmazzák az ÁFA-t.

Mennyiség: db

Minden ház belsejében fekvő helyiségekbe ajánljuk, mely a tetővel közvetlenül nem határos - tetőteres és egyszintes ház esetén is. Ilyen helyiség például a fürdőszoba, az előszoba, a gardrób, a háztartási helyiség vagy a lépcsőház, ahol a természetes megvilágítás napközben kívánatos lehet. Konyhába, hálószobába és nappaliba továbbra is a VELUX tetőtéri ablakok alkalmazását javasoljuk. Beépítéséshez a födémben egy 405 mm átmérőjű nyílást kell kialakítani. Tokkülméret: 47x47 cm vagy 35x35 cm, cső átmérő: 35 cm vagy 25 cm.

A lapostetőkhöz alkalmazható külső bevilágító egyég (kupola) befoglaló mérete 60x60 cm.

Természetes fényt visz a lakás zárt, sötét helyiségeibe is, ahol mesterséges fényt használunk és csak akkor jut be a napfény, ha az ajtajuk nyitva van.

Harmonikusan illeszkedik a tetőbe, mert megjelenése a tetőtéri ablakokéhoz hasonló. A diszkréten a mennyezetbe simuló, fényt áteresztő búra akril üvegezésű, melyen keresztül kellemes fény árad. Napközben nincs szükség elekromos fényforrásra, így energiát takaríthat meg.

Egyszerűen és gyorsan beépíthető, a fénycsatornát burkolókerettel egybeépítve szállítjuk. A fénycsatorna utólagos beépítése minimális kellemetlenséggel jár. A tetőt a mennyezettel összekötő cső minimális helyet vesz el a padlástérből.

A fénycsatorna elemei: Bevilágító fix tetősíkablak: A tok anyaga profilos tetőfedő anyag esetén alkalmazható TWR és TWF esetén fekete poliuretán, míg a sík tetőfedő anyagokhoz illeszkedő TLR és TLF esetén lakkozott alumínium. Az ablakszárny fesetett műanyagból készül, 4 mm vastag edzett üveggel, könnyen tisztuló bevonattal. Burkolókerettel egybeépítve szállítjuk. Mennyezetbe szerelhető világítóegység: Kétrétegű, akril hőszigetelő búra, fehér színű takarógyűrű. Összekötő cső: 35 cm ill. 25 cm átmérőjű cső, belülfényvisszaverő alumíniumfólia burkolattal.

Fényátbocsátás időjárástól függően: A fénycsatorna fényátbocsátási képessége számos tényezőtől függ: az időjárási körülményektől, a napfény beesési szögétől, a fénycsatorna tájolásától és hosszától. Egy fénycsatornával egy kb. 6 m2-es helyiség bevilágítása oldható meg.

Fénycsatorna típusai: merev csöves fénycsatorna és flexibilis csöves fénycsatorna.

Merev csöves fénycsatorna: Ha a cserépléc külső síkja és a mennyezet belső síkja közötti távolság 90-170 cm, a TWR vagy TLR (merev csöves) fénycsatorna beépítését javasoljuk. A fénycsatorna hossza 600 cm-ig tovább bővíthető.

Flexibilis csöves fénycsatorna: Ha a cserépléc külső síkja és a mennyezet belső síkja közötti távolság 40-200 cm, a TWF vagy TLF (flexibilis csöves) fénycsatorna beépítését javasoljuk. A fénycsatorna tovább nem bővíthető.

Fénycsatorna tetőfedő anyagtól függően:

Fénycsatorna profilos tetőfedő anyag esetén: válassza a TWR merev csöves vagy a TWF flexibilis csöves változatot. Maximális profilmagasság 120 mm.

Fénycsatorna sík tetőfedő anyag esetén: válassza a TLR merev csöves vagy TLF flexibilis csöves változatot. Korcolt fémlemezfedés esetén is alkalmazható. Maximális profilmagasság: 8 mm.

Külön megvásárolható kiegészítők: toldócső, takarógyűrű, lámpa, szellőztető.

Még senki nem véleményezte a terméket. Legyen Ön az első!

Írja meg véleményét:

Név:
Email:
Vélemény:
Küldés:
Kapcsolódó termékek
VELUX SML elektromos működtetésű redőny
VELUX SML elektromos működtetésű redőny
99 898 Ft-tól
81 917 Ft-tól
VELUX SSL napelemes működtetésű redőny
VELUX SSL napelemes működtetésű redőny
152 845 Ft-tól
125 332 Ft-tól
VELUX SHL kézi működtetésű alapredőny (nem kurblis működtetésű!)
VELUX SHL kézi működtetésű alapredőny (nem kurblis működtetésű!)
73 927 Ft-tól
60 620 Ft-tól

Nincs termék a kosárban.

Ügyfélszolgálat
 •  

 •  
 • Telefon06 (28) 401-585
 •        06 (70) 949-6573
 •  
 • E-mailRendelési információ:
 •        info@nyilaszarobolt.hu
 •      
 • E-mailÁrajánlatkérés:
 •        iroda@nyilaszarobolt.hu
 •  
 • CímBemutatóterem: 
 •        H-2170 Aszód, Pesti út 21.
 •  
 •        H - P : 9:00 - 17:00
 •        SZ : 9.00 - 12.00
 •        V : Zárva

 

     nyílászáró online rendelés

 

Hírek